حبه حرفهای روزانه
مینویسم که یادم نرود
آشپزی مجردی - پیتزا

رزا منتظمی میگفت به شاگردهاش قبل از اینکه غذای ایرانی یاد بده پیتزا پختن رو یاد میداده.
(عکس مقابل آسمان جلو اتاق این بنده کمترین است در یک خانه جدید، از آن خانه قبلیه آمدم اینجا آخه قبلی خیلی گران بود)

پیتزا غذایی است که بیش از هر غذای دیگری نسخه های مختلف داره و هر کسی با هر ذائقه ای رو جذب میکنه. پیتزا پختن دو نکته خیلی مهم داره

1- نان
2-دمای فر







اما پیتزای مجردی تنها یک ربع وقت نیاز داره تا آماده بشه. من به همه مردهای جوانی که به من ایمیل میزنند و میپرسند که چطور باید دل معشوقه ای را بدست بیاورند همیشه یک خط جواب میدهم "برایش پیتزا درست کن"
پیتزا تنها غذایی است که هر طور که آنرا درست کنید وقتی از فر بیرون میاید باز دلچسب است

طرز تهیه:
به قول امام، رهبر ما آن آشپزی است که عقل و هوش از هر بنی بشری میبرد. و به همین علت آشپزان جوان باید به چنچنه اقتدا کنند. در آن وبلاگ روش تهیه پیتزا بر اساس خمیری که خودتان تهیه میکنید گفته شده اما ما که وقتش را نداریم نان پیتزا را میخریم.

اول گوجه کنسروی را با پیاز بپزید بعد گوشت چرخ کرده را سرخ کنید و گوجه را درون آن بریزید این مخلوط را نگه دارید تا بعد بگویم چه کنید

میگویند نان پیتزا مثل بستر است، تا گرم نشود نمیشود رویش کاری کرد! پس نان را بگذارید داخل سینی و داخل فر کمی گرمش کنید (عکس نان) . گرم که شد بیاورید بیرون و رویش سس بمالید. و همینطور سالامی و سوسیس و فلفل پاپریکا و قارچ را روی نان بریزید. کل نان را با پنیر رنده شده مازارلا بپوشانید (حواستان باشد هول نزنید از گشنگی و پر پنیر نکنید قضیه را، کیک که درست نمیکنیم)

دمای فر باید چهارصد و بیست و پنج درجه فارنهایت یا حدود دویست و بیست درجه سانتیگراد باشد. اول فر را گرم کنید. بهترین محل برای پیتزا طبقه وسط است اما اگر فرتان مثل ما وسط ندارد (یعنی تعداد طبقاتش زوج است) آنرا روی طبقه پایین تر بگذارید. هر چه نانتان کلفت تر باشد باید پیتزا را پایینتر بگذارید تا نانش بپزد. از سینی پیتزا بهتر است استفاده کنید اما نکردید هم نکردید.

بعد از هشت تا ده دقیقه مثل قحطی زده ها به اجاق حمله کرده و پیتزا را بخورید.
پینوشت:
حالا پاشو ظرفا رو بشور

عکسها:

نان سس مالی شده، سس را به دورها هم بمالید


پیتزا قبل از تدفین زیر پنیر

یک جوان پنیر ندیده در حال تبخ کیک


یاد پیتزاهای ایران بخیر


Labels:

56 Comments:
Blogger jeerjeerak said...
Siah, if you like crispy crusts, i highly recommend you get yourself a pizza stone. It makes a whole lot difference.

Blogger Nazy said...
Salam Siah Jan. Yum. Your recipe and your pictures look amazing. However, I can't believe that you really made that delicious pizza until you make it for me and I can testify to your cooking abilities only then! The view from your window is breathtaking. A room with a view and a piping hot pizza, sounds like a very good place to go visit! I'm sure there is at least one volunteer (not me, I'll be trying the pizza when you come here and make it for all of us!). Be good azizam.

Blogger Siah said...
جیرجیرک جان ممنونم از نظرت
متاسفانه هیچ کدام از صاحبنظران فلسفه آشپزی مجردی سنگ پیتزا رو در این آشپزی نمیارن

آشپزی مجردی یک شرط داره و اونهم اینکه هر بار غذا درست کردن باید کمتر از 20 دقیقه وقت بگیره

ولی ممنون از راهنماییت جالب و زیباگل بود

Blogger Siah said...
نازی جان ممنونم

این پیتزا مخصوص همین ناحیه است و باید تشریف بیارین همینجا تا طبخ کنیم

توی کالیفرنیا که کسی پیتزا نمیخوره بیشتر ملت تو کار شیشلیک اند

اگر با دوستان تشریف آوردید اتاق مشرف به ابرها مال شما

Blogger saat-sheni said...
ای جوان بدان و آگاه باش که نمایش این تصاویر تحریک کننده به خصوص به کسی که ناهار و شامش روی هم، سالاد از دیشب مانده بوده، در آخرت بی نتیجه نمی ماند. :D

Blogger . said...
هم عکس بالای پست به شدت قشنگ بود و هم آشپزیتون اشتها برانگیز

Anonymous RahiL said...
شاعر میگه: من دهنم آب افتاد، دلم به تاپ تاپ افتاد!!!
:D

Anonymous Anonymous said...
برای Crispy ( برشته ) شدن ته پیتزا - توی فر - خب بهترین راهش اینه که بعد از پختن یک طرفش: اونو برعکس بزارید روی یه تکه ورقه آلومینیوم و اینجوری پشتش - زیرش- هم برشته و کریسپی میشه... :)
... http://www.review2.blogfa.com

Blogger maryam said...
siah jaan,

hokme kasi ke dar khaneye mojaradiash fer nadarad va faghat yek gaze char shole ke yekish ham kar nemikonad darad,be ezafeye yek adad microfer ke az avalin nasle microferha ast gomanam, ke daraje maraje ham nadarad va faghat timer darad, baraye tahieye yek pizza ba in sheklo shamayek ke neshan dadi dar aksha va aghlo hoosheman ra bordi chist???
mazerat ke soal kami toolani va pichide shod.

ba tashakor.
yek adad yoghurt

Blogger shahla said...
21mehr.com شهلا
برای دستور پیتزا که زحمت کشیدی دستت درد نکنه
اینی که تو می پزی، حتمن خوش مزه میشه
ولی قربانت من ایران میرم اصلن دلم نمیخاد پیتزا بخورم"بآآآآآآآآآآآ" حالم بد میشه;)

Blogger مجید said...
از مرخصی هم مرخصی گرفتی؟ ما که شکایتی نداریم البته.

Anonymous medadsiyah said...
جسارتآ هزینه پخت این پیتزا با یک پیتزای آماده چقدر تفاوت دارد؟

Anonymous محمد said...
والا من هم دستی در پیتزا دارم، اما پیتزا یه عوارضی هم داره که به عنوان مثال می‌شه به سوختگی زبان وسقف دهن و سوزشش تا چند روز اشاره کرد!

Blogger Siah said...
ساعت شنی جان من متاسفم که دلتون پیتزا خواست اجازه بدین بیام وطن برای شما و نازی خانوم حتمن پیتزای زیباگل درست میکنم

سلام به همه بچه های تیم برسانید

Blogger Siah said...
نقطه جان ممنونم
لطف داری

Blogger Siah said...
Rahil jaan
این پیتزا خیلی خوشمزه ایت سعی کن درست کنی در این ماه مبارک برای افطار بچه ها

Blogger Siah said...
انونیموس جان ممنونم

Blogger Siah said...
مریم جان دخترم
فکر کنم تنها چاره شما "توکل" باشه
وگرنه من هیچ راهی به ذهنم نمیرسه که بتونی توی اون اجاق پیتزا بپزی

من که میگم اونورا رو ول کن بیا همینجاها زندگی کن

Blogger Siah said...
شهلا جان
حیف که پیتزا دوست نداری وگرنه ایران با هم میرفتیم یک پیتزایی میزدیم

Blogger Siah said...
مجید جان عمو
من هنوز در مرخصی ام. ولی غذا که باید بخورم نه؟

Blogger Siah said...
مداد سیاه جان

این پیتزا ارزانتره. از طرفی مزه اش هم "هوس" بیشتری بر می انگیزد و برای زوجهای جوان خیلی مناسب است

Blogger Siah said...
محمد جان
از یک اختراع قدیمی بشر استفاده من، فوت!!!!

با این پیتزایت آبروی هرچی مجرد بود بردی بابا
. آخه مرد خسابی این چه پیتزا پختنی بود که سفارشش دادی
. منهم مخرد بودم اما نه به این مجردی ......
. آنلاین کمتر بیا. برو کورس آشمزی . به امید غذاهای بهتر

Anonymous sarah said...
it seems tasty... but tasty enough for a single chap!

by the way if u dont mind i attached your link to ma blog as a new friend who knows how to make a mojaradi pizza !

Anonymous Anonymous said...
سیاه جان. برادر من این کارها چیه میکنی؟ خوب من هم آشپزی میکنم ولی رو نمیکنم .نمیگی فردا هزار و یک جور انتظار به وجود میاد؟ مرد هم مگه آشپزی میکنه؟
در ضمن با این پیتزا چرب و چیلی دور بر شیکم سیکس پک روهم خظ بکش
:)
بایرام

Blogger Siah said...
زیر آسمان مونیخ جان
گرتو بهتر میپزی بستان بپز

Blogger Siah said...
ُساراه جان!!!!!
I don't mind you are added to this list as well

Blogger Siah said...
Bayram jaan,
dadash oza khite, hameie honaara ro faleiee roo kon ke har aaaan momkene betorshim!


Goftam ke,
man modatie zadam too kare single Pack!!!!

Blogger After50 said...
عکس بسیار زیبائی بود، لذت بردم و دانستم که هنرمندی فرزند آفاق

Anonymous mojgan said...
من عاشق پیتزام...راستشو بخوای عاشق پنیرشم این پنیر لامصب ( یا لامذهبه ؟ هان ؟) ورو هر چی بریزی خوشمزه میشه

Blogger Siah said...
آقای خشک شویی جان ما میپرستیمتون

Blogger Siah said...
مژگان جان
حق با شماست گویی پیتزا خود عشق است

Anonymous تهمینه said...
من عاشق پیتزای شما شدم، و آب از لب و لوچه ام راه افتاد
امیدوارم هرگز آشپزی را کنار نگذارید!

Anonymous پوراندخت said...
از طریق وبلاگ زندگی بعد از ۵۰ سالگی با وبلاگتون آشنا شدم، آشپزی تان هوش از سرم برد!
موفق باشید

Blogger H said...
سلام
بعضی اوقات میپزم ..... و احیانا به حریف کمک میکنم.شایذ بهتر باشد چند دفعه ای بروید پیتزا های ایتالیایی را ببینید و بخورید تا حساب کار دستتان بیاید
البته موفق باشید بی پیتزا یا با پیتزا

Blogger Amir said...
سلام
ای کارد بخوره تو اون شکمت (البته با اجازه)
آخه نمی گی 2 تا جوون مجرد می آیند این وب لاگ رو می خونن گشنون هست پول ندارن وقت ندارن به راه خلاف کشیده می شوند.

Anonymous Anonymous said...
سلام خوبی که؟ من تازه با این بلاگت اشنا شدم و کلی با هاش حال کردم بگو چرا؟ چون خلقیاتم به هات کاملا یکیه مو لای درزش نمیره باورم نمیشد انقدر شبیه منی تو همه چی حتی این پیتزا تم شبیه پیتزا هایی که من میپزم تحویل فامیلای چس چرب نمیگیری برا ماشینت اسم گذاشتی اسم ماشینم هو طلا ست hoo tala با سفر حال میکنی و زن و شراب و باسن گاز میگیری و .... منم چند بار گرفتم باسن این وریا شوره اگه اونجا بودم چه پایه هایی میشدیم ما فقط یه فرق داریم اونم اینه که من اقتصاد میخونم. خلاصه که چقدر تو منی یا من توام .ما چاکریم
ارسلان

Anonymous Anonymous said...
من از طریق وبلاگ آقای صاحب خشکشویی با وبلاگتون آشنا شدم و از نوشته هایتان بسیار لذت بردم، کاش زیاد مرخصی نروید.
منیژه

Anonymous elnaz said...
منم مجردی زندگی می کنم ولی در تمام این مدت ÷یتزا ن÷ختم.من اعلام می کنم که خجالت کشیدم

Anonymous savijhe said...
خداييش مي بيني خارج چقدر خوبه (!) آدما ميرن اونجا درست كردن پيتزا هاي خوشگل و لابد خوشمزه رو ياد ميگيرن...
ولي سياه جان جدي يه تايمي بذار تمام غذاهايي رو كه بلدي بعدن كه اومدي چاپ كن به عنوان غذاهاي دانشجويي بعد ميبيني كه ميرسه به چاپ چهلم و پنجاهم و تو هم پولدار ميشي يهويي!!(اين آخريه يه كم هندونه گذاشتن بود)

Anonymous صادق said...
با این حال فکر کنم خوشمزه شده باشه!

Anonymous ا. ش said...
جناب سیاه عزیز از حسن توجه شما به فضای ما ممنونم

Blogger Siah said...
متشکرم تهمینه جان
انشاالله عروسیتون جبران کنم

Blogger Siah said...
پوراندخت جان
لطف دارید
انشاالله تشریف بیاورید با خانواده در خدمتتان باشیم

Blogger Siah said...
h جان

پیتزای من حرف نداره باید بیای خودت ببینی
اونوقت دیگه حرف از پیتزای ایتالیایی نمیزنی

Blogger Siah said...
امیر
خیلی لطف داری
انشاالله در خدمتت یک دمی به باده بزنیم دوتایی

Blogger Siah said...
ارسلان جان
خیلی حال کردم
این حرکتها پرستیدنیه

Blogger Siah said...
منیژه جان ممنونم
وبلاگ صاحب خشکشویی هم لطف دارند

Blogger Siah said...
الناز جان خجالت نداره دخترم
من هم بلد نیستم قرمه سبزی بپزم

Blogger Siah said...
ساویژه جان رو چشمم
به محض اینکه کتاب در اومد خبرتون میکنم

Blogger Siah said...
صادق جان
پیتزا باید با عشق پخته بشه
و لذیذ میشه

Blogger Siah said...
ا.ش جان
محبت کردین

Anonymous maryamgoli said...
siah joon to ke inhame vaght mizari tak tak comment haro ro javab midi, 2 min ham bezar roosh ye post jadid bezar :D

Blogger Siah said...
Maryam goli jaan,

poste jadid ham roo chesham, montaha post e jadid niaz be zogh e zibayee shenasane dare ke man felan zogham ro az dast dade am

Blogger Nazy said...
Missing you Siah! Where are you?

Blogger Siah said...
Mersi naazy jaan
maa zire sayatoonim, felan poole safar nist hamine ke inja neshastim dar faraghe vatan sher haye hemasi misorayeem